Programma 2017

Programma & tijden

 

 

 

 

 

 

 

Programma uitgelicht
We beginnen de avond aan tafel, met muziek, ‘spoken word’, brood en wijn. Een moment om even te landen, los te komen van onze dagelijkse dingen en kennis te maken met elkaar. Na een bijzondere performance door de dansers van AVIV Dance Company openen we de ‘open space’.
In de open space kun je verschillende vormen van ‘waken’ verkennen: actief of ingetogen, samen of op jezelf, speels of serieus. Zo krijg je ruim de tijd om op jouw manier bezig te zijn met dat wat je aandacht vraagt. Daar gaat het bij waken om: bewust wakker zijn, niet je ogen sluiten. Je kunt stilstaan bij je zorgen om de wereld, of je eens goed concentreren op wat het leven lichter maakt.
Een tweede dansperformance sluit de ‘open space’ af en brengt het licht binnen. We gaan terug aan tafel, geven het licht door en brengen een toost uit op het leven. Op dat wat achter ons ligt en waar we naar uitkijken!

Wat kun je beleven in de ‘open space’?

Lichtpuntjes schilderen
In deze Nacht denken we aan het Licht dat zichtbaar werd en het duister dat verdween. Wat betekenen licht en donker voor jou? En hoe ben jij een licht? Laat dat zien in jouw schilderij! De kleine schilderijen samen vormen lichtpuntjes en houden het duister buiten.

Wensmuur
Welk nieuw begin wens jij? Voor jezelf, een ander, de wereld? De wensmuur is de plek waar je al je gedachten, hoop en dromen kwijt kunt. Schrijf het van je af en laat het achter op de wensmuur.

Vrij in beweging
Hoe heerlijk is het om je helemaal vrij te voelen! In deze workshop hoef je even niet na te denken, maar mag je gewoon zijn en van daaruit bewegen. Vanuit improvisatie en choreografie gaan we in samenwerking met elkaar creëren. Wees welkom (ook zonder ervaring) en ervaar de vrijheid in beweging!

Meditatieruimte
“Stilte verlicht je levenspad. Door niet te spreken, zie je duidelijker.” – Mahatma Gandhi.
In de meditatieruimte kun je even komen zitten om na te denken, een kaarsje aan te steken, te bidden, te mediteren of om gewoon stil te zijn.

Massage
Welke ballast draag je met je mee? En waar voel je dat? Ontvang een massage en laat de spanning achter je. Kom zitten, laat je even verwennen. Zodat je daarna weer fris en ontspannen verder kunt, klaar voor een nieuw begin.

De Queeste
Een zoektocht naar antwoorden, op jacht naar de buit. Beleef het verhaal van Pasen tijdens de Nacht van de Hoop – Light Edition op een avontuurlijke manier. Maak kennis met het mysterie in de Grote Kerk in Den Haag. Ga jij de uitdaging aan?

Tea Topics
We treden in de voetsporen van Pickwick met onze eigen Tea Topics: welke vraag hoort er bij jouw kopje thee? Pasen is een tijd van bezinning en opnieuw beginnen. Laat jij je op andere gedachten zetten, of laat je de dingen bij het oude?

Voorleesmarathon
Wanneer word je nou nog voorgelezen? Pak een paar kussentjes, zorg dat je lekker comfortabel zit en laat je meevoeren in het paasverhaal. Verschillende sprekers dragen in een marathonsessie het verhaal van begin tot einde voor. En is het afgelopen, dan beginnen ze weer opnieuw. Schuif aan wanneer je wilt!